Drugi Srem film fest , međunarodni festival filma iz oblasti ekologije i turizma, otvoren je sinoć, u Vrdniku, u hotelu Termal.
Osnivač ovog festivala Igor Čolak, rekao je da će za četiri festivalska dana biti prikazano ukupno 62 filma iz 35 zemalja, sa 5 kontinenata. Projekcije su u Vrdniku, Sremskoj Mitrovici i Vukovaru, nakon čega će biti i odloženo projektovane u Rumi i Inđiji.
Projekcije u Sremskoj Mitrovici prikazuju se u Carskoj Palati.
„Osim festivalskih dešavanja, festival je i promocija Srema, učesnici će obići Carsku palatu u Sremskoj Mitrovici, Specijalni rezervat prirode Zasavica i Frušku Goru“, dodao je Čolak.

srem-film-fest-wide-jpg_660x330

Na otvaranju festivala, prisutnima se, u ime vojvođanske vlade, obratio pokrajinski sekretar Slobodan Puzović, u ime Sremskog okruga Ilija Milinović, načelnik Sremskog okruga. Festival je otvorio predsednik Udruženja filmskih umetnika Srbije, Milan Knežević.
Manifestaciju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i četiri sekretarijata pokrajinske vlade, kao i evropska agencija SVG.
Suorganizatori festivala su Gradovi Sremska Mitrovica, Inđija, Ruma i Turističke organizacije ovih gradova, Specijalni rezervat prirode Zasavica i Nacionalni park Fruška Gora.

Možda Vam se svidi i