Sremska Mitrovica – U cilju povećanja bezbednosti dece, na inicijativu Gradske uprve za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, komunalna inspekcija u Sremskoj Mitrovici pojačala je kontrolu sportskih terena u školskim objektima, kao i van njih.

st

Načelnik GU za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, Vladimir Petković povodom ove incijative je rekao „neke stvari se moraju uraditi pre ili kasnije, na žalost slučaj đaka u Knjaževcu koji je preminuo tako što se na njega obrušila metalna konstrukcija gola bio je povod da krenemo u obilazak škola i da ispekcija obiđe sve školske terene u opštini. Ustanovili smo da neke škole, uglavnom u seoskim mesnim zajednicama nemaju adekvatnu zaštitu na rekvizitima. Naložili smo da se ti nedostaci uklone. Kontrola će biti za mesec dana a mi nastavljamo u saradnji sa upravom za obrazovanje da pratimo kompletnu situaciju i dalje“.

Nakon što je obišla mitrovačke škole, inspekcija je uočene nedostatke predočila direktorima koji su dužni da ih u roku od mesec dana otklone, saopšteno je u resornoj gradskoj upravi.

Komunalna ispekcija je obišla Mitrovačku gimnaziju i ustanovila da iako nemaju sportski teren, već samo salu, da je u njoj sve bezbedno za decu.

U školama u kojima su uočeni nedostaci kažu da su preduzeli potrebne mere kako bi se isti u predviđenom roku od mesec dana otklonili. Direktor OŠ „D. R. Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici Slađan Papić kaže da je inspekcija u toj školi ukazala na određene propuste koji su do sada već rešeni.

Sprovedena kontrola bila je preventivna, a po isteku roka za otklanjanje nedostataka komunalna inspekcija će ponovo sprovesti kontrolu kako bi se proverilo da li neophodno urađeno.

Možda Vam se svidi i