Sremska Mitrovica- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije organizovalo je akciju pod nazivom „Akcija 1000 mladih vozača“, koja je namenjena vozačima kojima je probna vozačka dozvola izdata u toku 2014. godine, saopšteno je na sajtu MUP-a Srbije.

Akcija je realizovana kroz elektronsku uslugu na nacionalnom Portalu eUprava i treba da omogući vozačima kojima je probna vozačka dozvola izdata nakon 01. januara 2014. godine da se elektronski prijave za besplatan trening „1000 mladih vozača“ u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK) u Subotištu koji se realizuje zahvaljujući fondu za povećanje bezbednosti saobraćaja koji je obezbedila kompanija OMV (OMV).

Uslov da bi građanin mogao da koristi ovu uslugu je da poseduje probnu vozačku dozvolu izdatu nakon 01. januara 2014. godine, na području Policijske uprave koja je navedena pored datuma treninga za koji se prijavljuje i da se elektronski prijavi do popunjavanja broja od 90 kandidata za svaki pojedinačni datum.

Usluga podrazumeva – besplatan trening „1000 mladih vozača“ u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK) u Subotištu, kao i besplatan autobuski prevoz do Subotišta.

Program se sastoji do 7 celina u okviru koji se nalaze i teoretski delovi kao i praktične celine tokom koji se samostalno upravlja vozilom na predviđenoj stazi. Svaki polaznik upravlja vozilom na sopstvenu odgovornost, a u skladu sa pravilima saobraćaja i uputstvima trenera koji vode program. Svakom polazniku treninga koji je ispratio kompletan program od početka do kraja dana biće izdat i odgovarajući sertifikat o prisustvu.

Prijavljivanje kandidata sa područja Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici je 19. novembra a termin treninga je 04. decembra.

Više informacija možete pogledati OVDE:

Možda Vam se svidi i