Sremska Mitrovica- Na Altetskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je održan prvi atletski miting namenjen osobama sa smetnjama u razvoju.
Na mitingu je učesvovalo oko 30 takmičara iz Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju ŠOSO „Radivoje Popović“ , koji su se takmičili u tri discipline: trčanju na 60 metara, bacanju vorteksa i skoku u dalj.

Ova manifestacija je održana po prvi put u Sremskoj Mitrovici, a prema rečima Željka Novakovića, načelnika Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine postoji velika želja da postane tradicionalna.

„Danas smo se okupili u cilju da naši sugrađani koji borave u Dnevnom boravku ŠOSO „Radivoje Popović“, osim druženja osete i sportski duh ali i da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama“, rekao je Novaković i dodao da postoji velika želja da ovo takmičenje postane tradicionalno ali i da proširi na regionalnom nivou.

Nakon proglašenja pobednika takmičari su imali priliku da uživaju u izvođenju predstave „Julija i Romeo“ Dramskog studija “Gartel” i priredbi koju je pripremio Studio za kreativni razvoj dece „Pikolo“.

Današnji atletski miting organizovao je Atletski stadion Sremska Mitrovica u saradnji sa Sudijskom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, Gradskom upravom i sponzorima koji su se priključili ovoj manifestaciji.

3

2

1

4

 

Možda Vam se svidi i