Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja, Zavod za javno zdravlje S.Mitrovica, i ove godine, obeležava „Svetski dan hrane-16.oktobar“, kao i Oktobar-mesec pravilne ishrane“ pod sloganom „Brini o zemlji, nahrani svet“. Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica (Centar za promociju zdravlja) po instrukcijama Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“ i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, raspisao je konkurs za likovne i literarne radove na temu „PRAVILNA ISHRANA ZA DOBRO ZDRAVLjE“. Konkurs je namenjen deci i vrtićima i učenicima osnovnih škola u celoj republici Srbiji.

zdravahrana

U okviru ovog obeležavanja, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, održaće izložbu dečijih radova predškolskih i školskih ustanova, predstavljanje najboljih literarnih radova, i tom prilikom nagraditi najbolje radove (likovne i literarne), koji će biti prosleđeni referentnoj ustanovi IZZJZ Batut, gde će se na Republičkom nivou takmičiti takođe za najbolje.

zdrava_ishrana-00

Zavod za javno zdravlje/specijalista dr higijene/Centar za higijenu i humanu ekologiju, održaće predavanje na temu „Pravilne ishrane“. Izložba, nagrađivanje, predavanje i prigodan program održaće se u objektu „Maslačak“, predškolske ustanove „Pčelica“, u četvrtak 16.oktobra 2014.godine sa početkom u 10 časova.
Istog dana, 16.oktobra sa početkom u 18 časova, u sali 2. Skupštine grada Sremska Mitrovica, održaće se predavanje, a povodom Svetskog dana hrane-na temu „Međunarodna godina porodične poljoprivrede“, čime se želi prepoznati značaj doprinosa porodične poljoprivrede bezbednosti hrane u svetu. Ovaj slogan predložila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao slogan 2014.godine.
Pozivamo Vas da se, u skladu sa svojim mogućnostima, pridružite ovoj manifestaciji, i da na pravi način ukažemo na značaj ovog važnog datuma za celokupno stanovništvo.

Možda Vam se svidi i