Tribina povodom „16 dana aktivizma“

Sremska Mitrovica- U organizaciji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, juče je u Biblioteci „Gligorije Vozarević“ održana tribina povodom „16 dana aktivizma“ – Međunarodne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama.
Učesnici jučerašnje tribine bili su predstavnici Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

„Nasilje nad ženama se dešava u svim slojevima društva, bilo da je reč o fizičkom, psihičkom, seksualnom ili ekonomskom nasilju. U praksi se nasilje često toleriše što dovodi to toga da se žrtve osećaju usamljeno i bespomoćno. Ova tribina je jedan od načina da javnosti približimo ovaj problem, i da žene koje se nađu u poziciji žrtve znaju kome sve mogu da se obrate.
Ativnosti i mere koje policija sprovodi biće nastavčljene i nakon 16 dana aktivizma i sprovodiće se cele godine kako bi se smanjila stopa nasilja u svim slojevima“, izjavila je Jasmina Rakić inspektor za maloletniču delikvenciju i koordinator u slučajima nasilja u porodici.

Snežana Stanisavljević direktor Centra za socijalni rad „Sava“ i koordinator mreže u borbi protiv porodičnog nasilja rekla je da na nivou godine u Sremu ima oko 70 partnerskih nasilja.

„Partnersko nasilje nije u porastu, ali su u porastu druge vrste nasilja, između dece i roditelja, između braće ili narkomana u krizi“, rekla je Stanisavljević.

stop

 

You May Also Like