Sindikat se protivi smanjenju plata u Vojsci i Ministarstvu odbrane

Srbija – Vojni sindikat Srbije saopštio je da pripadnici Vojske Srbije (VS) i Ministarstva odbrane (MO) treba da budu izuzeti od mera štednje i smanjenja plata u javnom sektoru zbog toga što su njima i do sada plate bile umanjene.

vojska

„Ovakvim stanjem stvari Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo odbrane, značajno su ugrozili egzistenciju pripadnika VS i MO“, navodi Vojni sindikat Srbije, koji je saopštio i da je najveći i jedini reprezentativni sindikat u sistemu odbrane.

Sindikat je, u otvorenom pismu ministru odbrane Bratislavu Gašiću, upitao da li se smanjenjem plata „značajno ugrožava bezbednost, odnosno efikasnost i gotovost jedinica VS ako u njoj rade ljudi koji svojim platama ne mogu da prehrane porodice i zbog opterećenosti problemima ne mogu da se posvete poslu koji rade“.

Prema saopštenju sindikata, Vlada Srbije je prema zaposlenima u sistemu odbrane unazad više od godinu dana umanjila plate za više od 20 odsto i da su to pripadnici sistema odbrane prihvatili sa teškoćom, ali kao neminovnost i potrebu.

Vojni sindikat Srbije najavio je da će upotrebiti sva legalna i legitimna sredstva da zaštiti interese pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane i pozvao sve zaposlene u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane da mu pristupe kako bi zajedno stali u zaštitu svojih prava i unapredili standard i socijalni položaj.

You May Also Like