Sremska Mitrovica – U hali SPC “Pinki”, juče je održan Festival dečijeg muzičkog stvaralaštva ,,Vivkovizija”, u organizaciji Muzičke škole ”Petar Krančević”, školice muzike “Vivak” i ove godine pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. Na festivalu se takmičilo 12 dece u više kategorija.

Pobednička kompozicija ovogodišnje “Vivkovizije” je pesma „ Jana“ koju je pevala Anastazija Vujić. Autor teksta i muzike Milena Nikitović iz škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Kule.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je pesma “ Pčelica“ u izvodjenju Nikoline Crnobrnjić. Autor teksta je Katarina Nedeljković a Autor muzike je Anastasija Radovanović iz SMŠ „ Petar Krančević“ Sremska Mitrovica.

U kategoriji mladjih solista prvo mesto osvojila je Iva Tenji sa pesmom „ Mi smo dobri đaci“, drugo mesto Jana Budošan sa pesmom “Sneg” i treće mesto Ognjen Mišura sa pesmom “Slončić”.

U kategoriji starijih solista prvo mesto osvojila je prošlogodišnja pobednica Festivala Nataša Vučinović, sa pesmom “Tvoje oči govore”. Drugo mesto osvojila je Mina Radulović sa pesmom “Dečak plavi”, a treće mesto osvojila je Andjela Simić sa pesmom “Obožavam jesen”.

Titulu najveselije pesme Festivala, dobio je “Kikirez Paja” u izvodjenju Lukijana Grubača. Titula za originalnost u interpretaciji je pripala Daši Maksimočevoj za pesmu “Mrak”. Nagrada za najbolji scenski nastup pripala je Isidori Jugović dok je Titula najmladjeg učesnika ovogodišnje “Vivkovizije” pripala Danici Rosić.

Nastavnik i idejni tvorac Festivala: Tamara Pajkanović.

Aranžman i produkcija: Igor Aštalkovski – Smelov.

You may also like