Sremska Mitrovica – Na početku ovogodišnje letnje turističke sezone, u cilju zaštite stranih državljana koji voze Koridorom 10, kao i pružanja većeg stepena brige i zaštite svim putnicima u tranzitu kroz našu zemlju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije 1. juna počelo je akciju „Srećan put“.  Akcija će trajati tokom cele letnje sezone, do 15. septembra i realizovaće se na putevima međunarodnog Koridora 10 kroz Srbiju – isticanjem plakata akcije na Graničnom prelazima i na policijskim punktovima.
Plakati će biti postavljeni i na GP Batrovci.

U upravi saobraćajne policije kod  Šimanovaca vozači će moći da podnesu žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika, a vozačima stranih vozila, biće deljena i višejezična štampana obaveštenja.

Plakat i letak akcije će pružiti osnove servisne informacije o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima i mogućnostima da na jednostavan i brz način strani državljani, ali i građani Republike Srbije, prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, daju žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika, kao i da prijave ostala krivična dela koja uoče ili im se dogode u toku putovanja, pozivom na broj telefona 011/361-00-18.

Navedeni broj telefona nalaziće se u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova, odakle će se pozivi preusmeravati prevodiocima engleskog ili nemačkog jezika, takođe policijskim službenicima, čime će se omogućiti brže preduzimanje potrebnih mera i radnji policije na rasvetljavanju prijavljenih krivičnih dela.

You may also like