Više od pola radnji ne izdaje fiskalne račune

Sremska Mitrovica – Poreska uprava Republike Srbije je realizovala još jednu akciju u okviru koje je vršila kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u maloprodajnim objektima.

U poslednjoj obavljenoj kontroli bilo je obuhvaćeno 368 maloprodajnih objekata u Srbiji, pri čemu su nepravilnosti utvrđene u 250 objekata, što je oko 68 procenata ukupnog broja kontrolisanih objekata.

Protiv poreskih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti, a ako inspektori u narednoj kontroli kod istih poreskih obveznika ponovo utvrde iste nepravilnosti, a za koje je propisana mera zabrane obavljanja delatnosti, prema njima će se izreći ista, u trajanju od 7 dana.

U Sremskoj Mitrovici ovakav problem građani prijavljuju u prodavnicama sa kineskom robom.

Pitali smo mitrovčane da li dobiju redovno fiskalne račune pri kupovini robe i jedna od naših sugrđanki koja često kupuje u kineskim prodavnicama u Sremskoj Mitrovici za radio Ozon je rekla da ne samo da nije dobila fiskalni račun nego je i bila u situaciji da,  kada  je jednom prilikom tražila račun, prodavac u kineskoj prodavnici  ponudio  je 10 odsto nižu cenu kupljene robe ukoliko odustane od računa.

 

 

You May Also Like