Sremska Mitrovica – Na temperaturi od 36 stepeni rad u Sremskoj Mitrovici znači samo otežavajuću okolnost, ali ima i onih koji na vrelini zarađuju.

Sladoledžije u Mitrovici rade više nego obično i retko uspevaju da dobiju slobodan dan jer je velika gužva i sve kolege moraju da budu u pripravnosti kako je rekao jedan od njih. Hladni napici se prodaju više nego inače dok su sve vrste kafe sem ice-cafe ostale u zapećku tropske vreline.

Taksisti najviše zarade za vreme vremenskih (ne)prilika. Najviše su angažovani po kiši, snegu i tropskoj vrelini jer mušterije žure u svoje kuće,stanove ili na radna mesta. U tim slučajevima se međusobno dogovaraju o podizanju cena svojih taksi usluga. Zimus je linijska vožnja Laćarak – Sremska Mitrovica poskupela za 10 dinara i iznosila je 60 dinara po osobi. Za sada nije bilo promena u ceni mada je ovo idealna prilika kako kažu da podignu cenu.

Svoj sezonski prodajni procvat potvrđuju i prodavci klima. Jedan od momaka koji se bavi ugradnjom i servisiranjem klima uređaja kaže da nema vremena da “podigne glavu” od posla i da se većina seti da kupi klimu ili da očiste uređaj baš kad počnu vrućine.

I tako na putu od posla do kuće, pojedete sladoled ili popijete hladnu limunadu, provozate se taksijem i dan završite popodnevnim odmorom u “hladovini” svoga doma.

Bojana Đorđić

You may also like