Sremska Mitrovica – Ovogodišnji skup motorista, 18. po redu, otpočeće u petak tačno u podne, svečanim otvaranjem kapija kampa i simboličnim „dolaskom Konstantina“ jer su mitrovački bajkeri na taj način želeli da obeleže veliki hrišćanski jubilej.

 

Ovogodišnji Moto susret održava se 3. 4. i 5. maja 2013. godine, na placu Auto-moto saveza Srbije i predstavlja svojevrsno otvaranje moto sezone u Srbiji.

„MC SREM „  je najstariji Moto-klub u Srbiji, a po broju članova svrstava se među najbrojnije. Iako ovaj sport slovi za muški, Klub ima veliki broj ženskih članova u odnosu na  druge klubove u zemlji. Ove godine, MC SREM organizovaće 18. po redu Moto susret, koji time i „zvanično postaje punoletan“.

Za tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici vezani su brojni kurioziteti. Na primer, na jednom od prošlih susreta pripreman je kotlić za sve posetioce, od čak pet tona pasulja i nekoliko stotina kilograma mesa, te je uvršten i u razmatranje za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda.

Samo prošle godine na Moto-susretu bilo je preko 1500 motora, nekoliko hiljada posetila iz Sremske Mitrovice, Srema, Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Ono što izdvaja mitrovački susret bajkera jeste i atraktivan prateći program.

Ove godine, pored atraktivnog otvaranja Moto susreta, prvi dan rezervisan je za doček motorista u kamp, uz naravno besplatnu klopu, a Sremci su ove godine na meni stavili pečene girice. Istog dana održaće se i tradicionalne moto-igre, od obaranja ruku, ispita spretnosti i drugih igara u kojima bajkeri uživaju. Vrhunac večeri biće nastup YU GRUPE.

Drugi će dan bajkeri na izlet u obližnji manastir pored Divoša, Kuveždin.  Poslepodnevni časovi rezervisani su za isto tako tradicionalan deo ove manifestacije – defile motorista ulicama grada,  koji okupi i veliki broj motorista, ali i građana koji svake godine pozdrave ovu bučnu, šarenu i interesantnu povorku najrazličitijih mašina čije vlasnike povezuje ista strast – bezgranična ljubav prema dva točka i brzini. Po povratku u kamp sledi novo bajkersko nadmetanje u moto-igrama, a uveče će atmosferu podgrejati mitrovački bend „THE GAMBLERS“, a nakon njih rok grupa „AC/DC TRIBUTE BAND“. Dalje se zna, druženje, motori i dobra atmosfera do ranih jutarnjih časova.

Osnovni smisao delovanja Moto kluba „MC Srem“ jeste širenje i negovanje prijateljstva i saradnje, ljubavi prema brzinama, prema rok muzici, prema lepim ženama, prema jednakostima svih vrsta, a tradicionalni Moto-susret u Sremskoj Mitrovici upravo neguje ove vrednosti.

Petak 03.05.2013. god.

12.00 – svečano otvaranje moto susreta – dolazak Konstantina i otvaranje skupa u znaku Milanskog edikta 1700 god.  od proglašenja hrišćanstva

12.00-16.00 – doček motorista – slobodno vreme,

17.00  besplatna večera – girice , limun , so , luk

(po statutu MAS-a obaveza svih organizatora moto susreta je da obezbedi besplatan obrok motoristima)

18.00 – motorciklističke igre:

–            obaranje ruku

–            ispit spretnosti

–      spora vožnja

–   19.00 – Neafirmisana rok grupa

–   20.00 – početak rok-koncerta

–   20.00 – rok-grupa  “ŠLOG & WATT

–   22.00 – rok-grupa  “YU GRUPA

–   00.00 – rok-grupa THE NEIGHBORS

Subota 04.05.2013.god.

08.00 – jutarnja kafa, doček motorista

10.30 – kretanje na izlet –  Manastir KUVEŽDIN –Divoš

10.30 –12.00 – redovna kontrola, pranje, podmazivanje motora

14.00 – besplatan ručak – Paprikaš

16.00 – defile motorcikala ulicama grada

17.00 – povratak u kamp (AMSS) egzibicione vožnje – TRIAL

17.00 – motorciklističke igre:

–        nadvlačenje konopca

–        dobacivanje k. sa vodom

–        “mokra” trka , dohvati pivo po klizavom lineleumu

18.00 – proglašenje pobednika i uručenje NAGRADE

19.00 – početak rok-koncerta

19.00 – rok-grupa “GAMBLERS

22.00 – rok grupa “AC/DC tribute band

00.00 – rok grupa“TEXAS FLOOD

 

Nedelja 05.05.2013. god.

10.00 – besplatan doručak – safalada , senf , majonez ren , jogurt , pogača, JAJA za uskrs

11.00 – rastanak do sledeće godine

 

 

 

You may also like