Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica – Brodogradilište Sava je prodato, prenosi Agencija za privatizaciju, privrednom društvu sa ograničenom odgovornošću Bissagos Invest d.o.o. iz Novog Beograda, koje je u APR-u, registrovano 15.marta ove godine.

Zakonski zastupnik ove firme je  Vincentius Cornelis Bernardus Maria Bekker iz Holandije.
Bekker je zakonski zastupnikpored ove firme i  Triadelphia trust servica  DOO i VAHALI SERVICE & MARINE, iz Novog Beograda, predstavništvo preduzeća Vahali Scheepswerf & Machinefabriek B.V. Holandija.

Ovo društvo posluje u Beogradu od 2007.godine, a od 2008.godine sarađuje veoma uspešno sa beogradsakim brodogradilištem. Od 2008. godine  Beogradsko brodogradilište obnovljeno je i opremljeno mašinama i alatima.

Imovina stečajnog dužnika „Brodogradilište Sava“ u stečaju iz Mačvanske Mitrovice, i to pokretna i nepokretna imovina na lokaciji Zasavica, prodata je metodom javnog prikupljanja pisanih ponuda preduzeću „Bissagos Invest“ iz Beograda, za cenu od 192.000.000 dinara, piše na zvaničnom sajtu Agencije za privatizaciju.
Po pisanju štampe, prodat je  deo preduzeća koji se nalazi na lokaciji u Zasavici dva, dok Upravna zgrada u Mačvanskoj Mitrovici nije bila obuhvaćena prodajom.

Kako saznajemo od radnika sa brodogradilišta Sremska Mitrovica, radnici iz ovog grada i okolnih naselja već rade za brodogradilište u Beogradu, njih oko 200.Kažu da plate ne kasne, da ima i bonusa i da je zaštita na radu  maksimalna.Isto to očekuju i u Sremskoj Mitrovici kada se vrate na brodogradilište Sava.

Radnici kažu da očekuju da će brodogradilište u Sremskoj Mitrovici biti najveća firma u Sremu.

Plan „Vahalija“ je  da se u Sremskoj Mitrovici kompletno opremaju brodovi.

Takođe, saznajemo da se očekuje da će cela proizvodnja biti prebačena do 2015.godine i Sremsku Mitrovicu a do tada će se raditi manji objekti i sređivati brodogradilište.

You may also like