Sremska Mitrovica – Udruženje gradjana „Solidarnost“ u petak 19.aprila organizuje promociju projekta pod nazivom “Naučite od nas”, u sali 2 Skupštine Grada, od 13:00 do 14:00 časova, a u nastavku prethodnog projekta “Deca Deci”.

Realizacija projekta se odvija u STŠ „Nikola Tesla“ i Crvenom krstu, a aktivnost se odnosi na podršku deci koja imaju problem u savladavanju pojedinih predmeta (prirodnih i društvenih), uz učenje i vežbanje. Deca koja imaju uspeha u matematici, fizici, engleskom uz podršku projektnog tima pružaju dodatnu mogućnost savladavanja i boljeg učenja ovih predmeta, čak i učenici koji bi vežbali pojedine oblasti mogu da se pridruže timu.

Cilj projekta je da se pomogne deci koja imaju poteškoća u savladavanju obrazovnog programa uz učenje i druženje. Ove aktivnosti se odvijaju četvrtkom i petkom. Ppozvani su svi zainteresovani učenici.

Akcenat se stavlja na pomoć marginalizovanoj deci u pogledu socijalnog statusa, Romima, deci koja iz opravdanih ili čak neopravdanih razloga nisu pohađali nastavu a sami ne mogu savladati taj program.

Podršku je dao i Grad Sremska Mitrovica, Uprava za kulturu, sport i omladinu kao i STŠ „Nikola Tesla“.

Koordinator projekta Mirčeta Slađana 064/14 96-042.

 

You may also like