Sremska Mitrovica – Pod pokroviteljstvom pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uručena su prestižna priznanja Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić – Spartak“.
Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1968. godine za postignute vrhunske rezultate, doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Sportsko priznanje “Jovan Mikić – Spartak” uručuje se u devet kategorija i to: najboljoj sportistkinji, najboljem sportisti, najboljem treneru, najboljem sportskom radniku, najboljem sportskom sudiji, sportsko gostignuće, donator sporta i najboljoj sportskog organizaciji i nagrada za životno delo.

Od ukupno trideset i osam nominovanih u devet kategorija, ovogodišnji laureati su: atletičarka Ivana Španović, kajakaš Marko Dragosavljević, trener Atletskog kluba „Vojvodina“ Goran Obradović, gimnastički sudija Dejan Dejanović, Sportski savez Opštine Senta, sportski radnik Miroslav Kopanja, a za sportsko dostignuće nagrađen je Vladimir Savić iz Pančeva i u kategoriji za donatora sporta Elektrovojvodina.
Brhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama nagrade su uručili i zamenik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Miodrag Jovović, podsekretarka pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aleksandra Ristić i pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Janoš Čikoš.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta pripala je rvaču Sretenu Damjanoviću koji ove godine slavi pedeset i pet godina bavljenja sportom kao sportista, trener i sportski radnik. Slavnom sportisti nagradu je uručio predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Darko Parežanin.

Nagradu „Jovan Mikić Spartkak“ prethodnih godina su dobili i: Olga Pulić, dr Ilija Jorga, Branislav Pokrajac, Slavko Obadov, Branislav Lončar, Ivan Grbić, Milorad Kijac, Aleksandar Šoštar, Aleksandar Šapić, dr Srđan Ilić, Arpad Šterbik, Tadija Kačar, Bogdan Rodić, Branislav Simić, Aleksandra Ivošev i Zoran Gajić.

You may also like