Sremska Mitrovica – 23.aprila u biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici, održaće se Radionica „Informaciona pismenost – edukacija edukatora“.

Radionica počinje u 10.00 i traje do 17.00 sati.

U skladu sa opredeljenjem Uneska da podstiče i pomaže načelne i programske aktivnosti, sadržaj radionice usmeren je na jačanje ljudskih potencijala i institucionalnih okvira za formulisanje programskih dokumenata na temu informacione pismenosti i za njeno uvođenje u programe rada pojedinačnih ustanova.

Ovaj program je izveden u više zemalja na mnogim kontinentima, sa istim sadržajem i po istoj metodologiji, sa ciljem da se što više učesnika upozna sa osnovnim skupom znanja o ovoj temi i da polaznici radionica aktivno doprinesu poboljšanju veština informacione pismenosti u svojim lokalnim sredinama: među građanstvom, korisnicima, učenicima, nastavnicima.

Radionicu će voditi prof. Albert Bekhorst, jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka za ovu tematiku, ekspert organizacije Unesko, angažovan u njenom Programu informacije za sve u segmentu za informacionu pismenost. Prof. Bekhorst je takođe aktivni član sekcije IFLA za informacionu pismenost i član upravnog odbora ENSIL-a (Evropske mreže za školske biblioteke i informacionu pismenost, Holandija)

You may also like