Sremska Mitrovica – U nedelju, 21. aprila, proglašena je najbolja aplikacija na temu socijalnog preduzetništva.

Studentsko takmičenje „Berkeley & Belgrade: Build the Future“organizovao je beogradski ogranak Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, pri Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u saradnji s kolegama s kalifornijskog Univerziteta Berkli.

Timovi studenata predstavili su četvoročlanom žiriju sastavljenom od predstavnika fakulteta i kompanije youngculture svoja rešenja – aplikacije koje za cilj imaju umrežavanje raznih grupacija ljudi.
Najbolji utisak na žiri ostavio je tim koji čine Robert Žuljević, Sanja Ivkov i Nikola Stojiljković koji su kreirali aplikaciju „TEAMstitution“ sa ciljem da poveže mlade iz različitih oblasti za rad na projektima.

Robert Žuljević i Nikola Stojiljković su studenti Računarskog  fakulteta u Beogradu.

Komentarišući pobedničku ideju, Saša Slavnić, član žirija i vodeći Java Arhitekta i Menadžer odeljenja za razvoj mobilnih aplikacija kompanije youngculture, rekao je: „Bilo je lepo videti da su svi učesnici pokazali mnogo inovativnosti, pri čemu se posebno izdvojila pobednička aplikacija.
Jedva čekam da vidim kako će se sve prikazane ideje razvijati u budućnosti, jer zaista imaju mnogo potencijala, rekao je Janković“

Robert Žuljević, član tročlanog pobedničkog tima za radio Ozon je rekao da rad na ovoj aplikaciji nije bio lak: “Imali smo 19 dana da uradimo aplikaciju, timski smo je osmislili i implementirali platformu koja za cilj ima umrežavanje grupacije ljudi.Kod ocenjivanja projekata, posmatrala se ideja, tehnička izvodljivost, realizacija, kao i sama prezentacija rešenja. Drago mi je zbog pohvala koje smo dobili i što smo imali priliku da pokažemo našu stručnost”.

Predstavnici Socijalne mreže Scuddle su nakon održanog takmičenja Robertu Žuljeviću i Nikoli Stojiljkoviću čestitali uz reči da poseduju veliki talenat i skriveni potencijal, rekao je Žuljević.

Pobednicima je i uručena novčana nagrada – ček u vrednosti od USD 1.000, koju je obezbedila kompanija Scuddle.

Možda Vam se svidi i