Sremska Mitrovica – Za vreme akcije besplatnih tehničkih pregleda pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”, koja je započeta juče, 24. juna i trajeće do 28. juna, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i ukazivati na poštovanja saobraćajnih pravila i ispravnost vozila u saobraćaju (posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika i svetlosno-signalnih uređaja).

Za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, upozoravaće vozače i upućivati na liniju tehničkog pregleda i na otklanjanja neispravnosti na vozilu.

Vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, biće isključena iz saobraćaja, a protiv vozača biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će preduzeti pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

You may also like