Sremska Mitrovica – Vazduhoplovni savez Srbije dodelio je nagrade za najbolje rezultate sportskih vazduhoplovaca u prethodnoj godini.

Članu Sportskog paraglajding kluba “Berkut” iz Vršca, Goranu Đurkoviću je statua “Zlatnog orla” pripala treći put, zahvaljujući rezultatima u discipslini “precizno sletanje”.

Takmičar Aero kluba Sremska Mitrovica, Zoran Katanić je nagradu dobio i 2004. godine, a prošle je postao dvostruki svetski prvak uz po četiri medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Vazduhoplovni savez Srbije nagradio je i prošlogodišnje rekordere u padobranstvu, Aleksandra Cvetkovića i Radoslava Koraća, a uručene su i Zlatne plakete za dugogodišnju posvećenost vazduhoplovstvu i razvoju sporta.

Laureati su Aleksandar Stojanovič, Ljubiša Naumović, a posthumno je dodeljena i Čedomiru Janiću, osnivaču Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu.

Svečanost “Zlatni orao” bila je prilika i da se uruče nagrade koje je Svetska vazduhoplovna federacija dodelila našim najboljim pojedincima i klubovima.

 

 

You may also like