Sremska Mitrovica – U aprilu i maju pravo je vreme da se razmišlja o sređivanju bašti i balkona.Većina građana Sremske Mitrovice se raduje proleću i sređivanju svojih bašti ali s obzirom da je ova zima bila duga i mnogo se ogreva potrošilo, neki od njih razmišljaju da li da pazare baštensku garnituru ili da kupe ogrev za narednu zimsku sezonu.

Novi katalozi su puni predloga kako možete srediti svoju baštu, razne garniture se nude po cenama od čak  35.638,00 dinara za one sa dubljim džepom, do jeftinijih, polovnih  koje se mogu kupiti na raznim internet portalima po ceni od 10.000,00 dinara, pa i jeftinije.

 

Foto: Nova garnitura                                                      Foto: Polovna garnitura(Kupindo)

Cena jedne polovne garniture, dva kubika drva.Tu nastaje dilema, još kad se doda besparica, većina se odlučuje za drva.

 

„U besparici  teško živimo, čini nam se da jedva sastavljamo „kraj sa krajem“, ali  ipak i štedimo, odlučio sam se da sam popravim staru drvenu garnituru i ipak kupim već sada ogrev“, kaže jedan građanin Sremske Mitrovice koga smo sreli ispred jedne od drvara u gradu.

Niske temperature i neumorna kiša, naterale su mnoge da dopune ispražnjene zalihe drva i uglja, pa se na ulicama, ispred kuća, mogu videti kamioni koji istovaruju ogrev.

Drvare ovih dana i dalje prodaju ogrev. Saznali smo u drvari ispred koje smo sreli kupca, da je cena ogrevnog drveta  oko 4.900 dinara i to drvo isečeno na meru sa dovozom na kućnu adresu.Za sada se kupuje redovno, povećanog prometa još uvek nema, ali ostaje da se vidi da li će se ove godine pojaviti više kupaca nego predhodne, kažu u drvari.

Za jednu polovnu  baštensku garnituru  može se kupiti dva kubika drva, i kroz anketu koju smo sproveli po gradu, saznajemo da bi se većina građana odlučila za dva kubika drva, iako dodaju da verovatno neće kupovati nove garniture a novac za ogrev unapred uglavnom nemaju.

You may also like