Sremska Mitrovica – 29. marta Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski Gospodin Vasilije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju Pređeosvećenih darova u selu Šašincima u novoobnovljenom hramu Silaska Svetoga Duha na Apostole. Sasluživali su mu protonamesnik Andrija Avakumović, jerej Dejan Cvijetinović i đakoni Slobodan Vujasinović i Vladimir Milanović.
Za vreme Svete Liturgije zajednički su se ispovedili i pričestili sveštenici i veroučitelji arhijerejskog namesništva sremskomitrovačkog. Ispovednik je bio protojerej stavrofor Petar Kašić, penzionisani sveštenik iz Rume.
Pored sveštenika i veroučitelja pričestio se veliki broj đaka OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ predvođen svojim veroučiteljem Mladenom Kosanovićem.
Svojom prigodnom besedom Preosvećeni Vladika Vasilije osvrnuo se na značaj Svete tajne Ispovesti i Pričešća, značaj Vaskršnjega posta i veliki značaj ove godine u kojoj proslavljamo 1700-godišnjicu Milanskog edikta.
Posle Liturgije i zajedničkog fotografisanja za letopis priređena je trpeza ljubavi koju je domaćinski u skladu sa tipikom Svete Četrdesetnice pripremio starešina hrama protojerej stavrofor Duško Marjanović.

Arhijerejski namesnik sremskomitrovački
protojerej Savo Rakita

You may also like