Sremska Mitrovica – Povodom dana škole „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, koja obeležava i 50 godina rada pod ovim imenom, tokom cele nedelje se organizuju razne, specifične aktivnosti, koje su organizovala deca uz pomoć učitelja i nastavnika. Tokom naredna tri dana pored redovnih nastavnih aktivnosti, za decu su organizovani razni kvizovi i karaoke za učenike nižih razreda, dok će učenici viših razreda biti u ulozi nastavnika.

U petak 05. aprila, od 08:00 do 12:00 časova, u školi će biti organizovana humanitarna akcija otvorenog karaktera pod nazivom „Pomoć mom siromašnom drugu“, za svu decu kojoj je potrebna pomoć u vidu prikupljanja garderobe, obuće, konzervirane hrane, sredstava za higijenu i svih stvari koje su potrebne siromašnoj deci i njihovim porodicama. Sva prikupljena sredstva, će u ponedeljak 08. aprila biti podeljena učenicima ove škole, kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

Za sve koji nisu u mogućnosti da dodju lično, postoji mogućnost slanja paketa na adresu škole ul. 1. Novembra 221 22221 Laćarak.

Prema rečima Nataše Zec, direktora škole „Triva Vitasović Lebarnik“, od 790 dece koja pohadjaju ovu školu 400 dece je bez potrebnih primanja, iz porodica u kojima je zaposleno samo jedno ili nijedno lice.

You may also like