Sremska Mitrovica – Gde da parkiram? Najčešće pitanje poslednjih nedelja koje muči stanovnike Mačvanske Mitrovice, Salaša Noćajskog, Zasavice i okolnih mesta.

U Mačvanskoj Mitrovici veliki problem predstavlja parkiranje, prvenstveno na području oko pešačkog mosta. Parking postoji, uređen, sa označenim mestima za taksi vozila i za vozila sa osobama sa invaliditetom, međutim, parking ne zadovoljava potrebe koje su već neko vreme mnogo veće.

U gradu imamo uređene parkinge i čitav sistem po kome sve funkcioniše, radnike parking servisa koji kontrolišu i komunalnu policiju koja reaguje u slučaju parkiranja na zelene površine, ali šta ako nemamo gde da parkiramo pitaju se naši sugrađani?

Ekonomska kriza koja još uvek drma čitav svet, pa i građane Srema i Mačve, prisilila je mnoge na veće mere štednje, pre svega štednju goriva.

Veliki broj njih se odrekao vožnje do grada automobilom, parkiraju kod pešačkog mosta i prpešače jedan deo puta. Međutim, mesta za parkiranje više nema, bar ne u dozvoljenom području.

Sve češće se dešava da vlasnike auomobila dočekaju okačene kazne ili je njihov automobil odneo pauk jer su parkirani na zelenim površinama, gde je parkiranje zabranjeno.

Iako znaju za kaznu i zabranu parkiranja na zelenim površinama, građani Mačvanske Mitrovice su sve nezadovoljniji i revoltirani nemogućnošću da nešto promene.

Nepropisno i bahato se parkiramo, ali silom prilika to nam je jedino rešenje, odem na posao i molim Boga da me ne sačeka kazna kada se vratim, kaže Vesna iz Salaša Noćajskog.

U Komunalnoj policiji kažu, da su svesni problema, ali u ovom slučaju njihova nadležnost se završava na zelenim površinama.

Iz mesne zajednice Mačvanske Mitrovice ipak postoji nada da će se i ovaj problem rešiti. U mesnoj zajednici kažu da su podneli zahtev za izgradnju novog parkinga, pa za sada ostaje da se vidi da li će zahtev biti prihvaćen i odobren.

Da podsetimo, kazna za parkiranje na zelenim površinama iznosi 2500 dinara.

You may also like