Sremska Mitrovica – Dom kulture u Divošu dobio je etno sobu.

Na inicijativu Udruženja žena „Divoš“, a uz dobru volju svih onih koji poštuju stara obeležja, selo Divoš bogatije je za još jedan simbol tradicije.

Etno sobu svečano je otvorila direktorica Ustanove za negovanje kulture „Srem“ Zorica Miščević, u prisustvu direktorice Biblioteke „Gligorije Vozarović“ Živke Matić, predsednice Udruženja žena „Divoš“ Jelice Radičić, i ostalih članica Udruženja, kao i svih koji su dali svoj doprinos otvaranju jednog ovakvog prostora.

Etno soba uređena je po izgledu na nekadašnje devojačke sobe, sa stvarima koje su devojke nekada koristile. Stari očuvani nameštaj, devojačka garderoba, predivne nošnje, šivaća mašina, kolevka, prostirke, prekrivači, samo su neki od predmeta koji se mogu videti u novootvorenoj Etno sobi.

Ova prostorija koja je sastavni deo promocije Udruženja žena „Divoš“, biće dostupna svakome ko želi nešto više da sazna o nekadašnjem načinu života u Sremu, uz priliku za razvoj seoskog turizma.

Negovanjem tradicije, starih vrednosti i postojanjem ovakvih prostorija u etno stilu, sačuvaćemo našu kulturu i preneti mlađim generacijama najlepše kulturne vrednosti Srema, kažu u Udruženju žena „Divoš“.

 

Možda Vam se svidi i