Sremska Mitrovica – Sremci i Mačvani nastavljaju svoj humani pohod za pomoć Dragani Jovanić. Posle samo nekoliko dana od poslednje akcije,  malog turnira u fudbalu koji je humanitarno organizovan od strane motorista iz Srema i Mačve, još jedno okupljanje je dogovoreno kako bi se pomoglo Dragani.

Sutra, 26. septembra, održaće se koncert u Velikim Radincima, namenjen ovoj devojci.

Zoran Borkovac idejni tvorac humanitarnog koncerta kaže da je on za Draganu čuo od sestre.
“ Moja sestra je nedavno pomislila da bih ja mogao da uradim nešto za Draganu s obzirom da se bavim muzikom i rodila se ova ideja. Naravno da su svi moji prijatelji muzičari, koji će učestvovati na prvom koncertu u nizu koje planiramo, pristali odmah da se na ovaj način prikupi koliko god može pomoći u novcu za Draganu,“ rekao je Borkovac.

Osim Zorana Borkovca u koncertu za Mitrovčanku Draganu Jovanić učestvuju i Adrenalin bend, Tribal bend, grupa Projekat, Kvadro bend, Jovana Lazić i Neša Manojlović, Nenad Blizanac, Jelena Vučković i DJ Vujo 91.

Koncert će se održati u diskoteci EX u Velikim Radincima, ulaz je 250 dinara a početak koncerta je zakazan za 22.00 sata.

Sav prikupljen novac od prodatih ulaznica biće namenjen za nastavak lečenja Dragane Jovanić.

Najavljeni su i koncerti u diskotekci Nox i Palati. Za sada se dogovara ali to je samo početak.

Za Draganu u Sremskoj Mitrovici su postavljene i kutije za pomoć u mnogim firmama i školama, ljudi se sami javljaju za pomoć. Održana su razna druženja, turniri i izložbe a sve u cilju da se pomogne Dragani.

 

dragDragana Jovanić ima 24. godine, živi u Sremskoj Mitrovici sa majkom. Otac je poginuo još 1995. Godine. Imala je i brata, ali je i njega izgubila 2009.godine. Na svu ovu nesreću, ona je doživela iste godine saobraćajnu nesreću a posledica je oduzetost sva četiri ekstremiteta – kvadriplegija. Dragana je 24 sata vezana za krevet ali i dalje traži mogućnost izlečenja. “Ukazala mi se prilika da idem na tretman lečenja sa matičnim ćelijama u Beč (uz preporuku lekara i fizioterapeuta) i na taj način poboljšam svoj život, i opet stanem na svoje noge. Jedina prepreka je finansijska situacija moje porodice koja nije u mogućnosti da mi obezbedi 10. 000 evra za operaciju,” kaže Dragana.

Svaki dan donosi sve više nade za ovu devojku, prvenstveno zbog prijatelja i porodice koji svakodnevno obilaze firme i pitaju za postavljanje kutije. Odlaze i u okolne gradove, gde god može postavlja se kutija za pomoć.

You may also like