Sremska Mitrovica – Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs „Centrifuga“ za dodelu donacija u oblasti kulture. Cilj programa je decentralizacija kulturnih i kreativnih sadržaja i aktiviranje mladih.

Omladinske organizacije i neprofitne grupe mladih iz 40 mesta u Srbiji do 25. maja mogu da se prijave za donacije u iznosu do 400 hiljada dinara, koje obezbeđuje Erste Banka.

Od ove godine „Centrifuga“ će imati i dodatak, pod nazivom „Centrifuga+“. Donacija u iznosu do 500 hiljada dinara je namenjena lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama iz najmanje dva grada koje su zainteresovane za pitanja prostornog uređenja lokalnih zajednica, upotrebu javnih prostora i umrežavanje sa grupama iz drugih gradova.

Neprofitne organizacije i neformalne grupe imaju mogućnost da konkurišu za Centrifugu i Centrifugu+, ali mogu biti podržane u okviru samo jednog programa. Sve informacije i prijavni formular nalaze se na portalu www.superste.net i na sajtu BCIF-a: www.bcif.org.

You may also like