Sremska Mitrovica – Od danas počinje novi letnji red vožnje na prugama Srbije.

Neki mitrovčani će se odlučiti da putuju na more vozom, na žalost iz Sremske Mitrovice polasci prema moru su mogući iz najbližih gradova, Novi Sad ili Beograd.

Najprometniji barski voz tokom letnjeg perioda, svakoga dana kreće u 21:09 sati iz Novog Sada, a predviđeno vreme za dolazak u Bar je sutra dan u 10:46 sati, dok u povratku voz iz Bara kreće u 17 sati.
Za razliku od prošle godine, ovog leta su omogućene rezervacije za kušet kola i kupe-e. Osim standardnih cena za sve putnike su predviđene i određene povlastice. Voz ukupno prima 108 putnika ukoliko se računaju i kušet kola i kupei.

Iako je dobro poznato da su naši vozovi, zbog dotrajalih pruga, izuzetno spori, ipak i pored toga Barski voz je tokom leta najpopularniji prevoz, bar kada je reč o odlasku na more u Crnu Goru.

Od ove godine se sedište može rezervisati 2 meseca unapred, što će vas koštati 3 evra, odnosno nešto više od 300 dinara, dok je rezervacija za kušet 6 evra.

Od Novog Sada saobraća i auto voz, a cena za prevoz automobila je 30 evra, a takođe saobraćaju i spavaća kola čija je cena 15 evra.
Deca od 6 do 14 godina imaju 50 odsto popusta.

Cena karte za 2.razred na relaciji Beograd – Bar je 21 evro, rezervacija sedišta je 3 evra, ukupno sa rezervacijom u jednom pravcu za putovanje vozom do Bara treba izdvojiti 24 evra, za 1.razred cena je 34 evra.

Povratna karta iznosi 45 evra za 1.razred ili 66 evra za drugi.

You may also like