Sremska Mitrovica – Centar za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica svečano je obeležio 50 godina uspešnog rada svečanom akademijom u mitrovačkoj Gradskoj kući.
IMG_5203

Jubilej Centra za socijalni rad proslavljen je u prisustvu rukovodstva Centra za socijalni rad, predstavnika lokalne samouprave i funkcionera iz republičkih instanci.

Centar za socijalni rad jedan je od najstarijih Centara u Srbiji, a među prva četiri Centra osnovana u Vojvodini. Osnovan je 1961. godine, a počeo sa radom 01. januara 1962. godine. Vremenom je menjao lokacije i nazive, da bi 1974. godine, preseljenjem na današnju adresu, dobio i ime koje danas nosi.

Tokom pola veka menjala se zakonska regulativa, struktura i način funkcionisanja, a ljudske potrebe i problemi su se usložnjavali. Centar za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica je sada savremeni Centar, srednje veličine, koji ima 36 radnika koji rade na poverenim poslovima od strane Republike i lokalne samouprave, kao i 15 radnika angažovanih Ugovorom o delu na realizaciji programskih aktivnosti.

Ovaj profesionalni tim izlazi u susret potrebama sve većem broju ljudi, različite uzrasne dobi, kojih je prema poslednjim podacima preko 6.500, sa stalnom tendencijom rasta. Veliki broj korisnika zahteva maksimalno angažovanje i požrtvovanost svih radnika Centra, kroz široku lepezu pruženih usluga.

Mitrovački Centar za socijalni rad postizao je i postiže rezultate za koje su dobili nagrade: republičku nagradu socijalne zaštite, nagradu Udruženja penologa Vojvodine, Novembarsku nagradu grada Sremska Mitrovica, brojne zahvalnice i priznanja.
Svaka nagrada je bila podsticaj za još kvalitetniji i odgovorniji rad.
Prema rečima direktorice Centra za socijalni rad „Sava“ Snežane Stanisavljević, ova ustanova je tokom godina išla u korak sa reformama sistema socijalne zaštite, dok je, sa druge strane, uvek izlazio u susret potrebama svojih sugrađana.

Mitrovački Centar za socijalni rad jedan je od najuspešnijih u državi, a svojim rezultatima i ispravnim načinom rada daju primer drugim ustanovama, rekao je državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Dragi Vidojević.

U narednom periodu država će ulagati u institucije ovog tipa, u cilju što bolje zaštite ugroženog stanovništva i vće pomoći u njihovom ekonomskom osnaživanju.

 

IMG_5188

 

 

IMG_5191

 

 

IMG_5224

 

 

IMG_5233

 

 

n

 

IMG_5241

 

 

IMG_5247

You may also like