Tatjana Jelača sutra odlazi na Olimpijadu

Sremska Mitrovica – Pored mitrovčanke Dragane Tomašević, srpske rekorderke u bacanju diska, na olimpijadu putuje još jedna atletičarka iz Sremske Mitrovice, Tatjana Jelača srpska rekorderka u bacanju koplja, u grupi seniora i mlađih seniora sa rezultatom 60,89 metara.

Prethodno na Evropskom prvenstvu za juniore 2009. godine održanom u Novom Sadu, Tatjana je osvojila zlatnu medalju. Hicem u poslednjoj seriji popravila je svoj lični rekord na 60.35 metara i oborila nacionalni rekord. Dnevni list Sport ju je izabrao za najbljeg mladog sportistu Srbije.

Na Evropskom prvenstvu 2010. godine u Barseloni se plasirala u finale, ali je tamo zauzela poslednje, 12. mesto.

Učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju u junu ove godine u bacanju koplja. Prošla je u finale rezultatom 57,29 metara i u kfalifikacijama zauzela 10. mesto. U finalu je osvojila 7. mesto rezultatom 57,58 metara.

Povodom odlaska na Olimpijadu, Tatjanu je danas tokom treninga na gradskom atletskom stadionu, obišao I gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović. Gradonačelnik je poželeo Tatjani srećan put I mnogo uspeha u Londonu, u nadi da će nakon što izađe iz Crvene Zvezde svoju karijeru nastaviti u Sremskoj Mitrovici u jednom od mitrovačkih atletskih klubova i uz podršku grada Sremska Mitrovica.

Tatjana Jelača sutra putuje u London a na olimpijadi učestvuje 07. avgusta od 10:00h.

 

You May Also Like