Snabdevanje gasom stabilno

Sremska Mitrovica – Vanredna situacija u gradu i veoma niske temperature ne ometaju rad Javnog preduzeća „Srem gas“ u Sremskoj Mitrovici.

U „Srem gasu“ kažu da gasa ima dovoljno, a njegova distribucija vrši se normalno i bez ikakvih promena. Pojačana su dežurstva, u slučaju da dođe do zamrzavanja određenih delova stanica. Ekipe su 24 sata na raspolaganju, a pojačane su i interventne ekipe u I i II smeni.

Mitrovački distributer gasa preporučuje domaćinstvima i ostalim potrošačima da maksimalno racionalizuju potrošnju u svojim objektima i prilagode potrošnju vanrednoj situaciji u uslovima ekstremno niskih temperatura. Tako će se snabdevanje gasom odvijati bez problema, a sve u cilju održavanja energetskog sistema i isporuke energenata svim potrošačima.

Talas niskih temperatura, koji je početkom meseca zapljusnuo ceo region, uslovio je da su potrošači povećali potrošnju gasa pre svega u domaćinstvima. Kod industrijskih i privrednih subjekata je nešto bolja situacija. Distribucija gasa u proteklih nekoliko dana odvijala se bez problema, što se očekuje i u narednim danima.

You May Also Like