Sremska Mitrovica – Šljunčenjem atarskih puteva u selu Kuzmin, koje je danas počelo, Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa ulaganjem u seosku infrastrukturu.

Prema rečima potpredsednika Saveta mesne zajednice Kuzmin, Ilije Nedića, meštani ovog sela već nekoliko godina unazad susreću se sa problemom prilaska svojim njivama, a prilaz dodatno otežavaju i divlje deponije.

Prioriteti šljunčenja atara u Kuzminu su putevi kojima se najčešće prolazi, a nasipanjem oko 600 kubika šljunka i čišćenjem deponije u delu sela zvanom Šidina, još jedan problem ratara biće rešen.

Članovi Saveta Mesne zajednice Kuzmin Bogdan Božin i Stevan Savčić ovom prilikom su objasnili da u seoskim sredinama generalno postoji problem prilaska atarima, a da je Kuzmin poznat po velikim parcelama, pa je novo šljunčenje bilo neophodno.

Prema rečima nadležnih, za šljnčenje u Kuzminu utrošeno je oko 800.000 dinara, a nakon šljunčenja mitrovačkih sela sledi i šljunčenje mačvanskih sela, čime se nastavlja konstantno ulaganje u seosku putnu infrastrukturu.

 

You may also like