Sremska Mitrovica – U prepunoj sali Gradske kuće, Mitrovčanima je juće predstavljena knjiga “Ceca – priča o Svetlani Kitić, najboljoj rukometašici sveta svih vremena” autorke Svetlane Vujčić.

Iz pera autorke knjige i urednice Sportskog žurnala, stiže priča o najboljoj rukometašici. U knjizi je vešto opisan Cecin život, detinjstvo, dolazak u Beograd, klupske i reprezentativne uspehe, burne događaje iz privatnog života.

Čitaoci će biti upoznati sa Cecinom briljantnom sporskom karijerom koja je trajala do 49. godine, gde je osvojena 21 klupska titula, srеbro i zlato na Olimpijskim igrama u Moskvi i Los Anđеlеsu, srеbro sa SP u Južnoj Korеji, zlatna i bronzana mеdalja sa juniorskih SP, odigrane 202 utakmicе za rеprеzеntaciju, postignuto višе od 900 golova.

Na stranicama knjige smenjuju se smeh i suze, jurnjava na terenu, usponi i padovi glavne junakinje. Najzanimljiviji prizori iz života prikazani su na fotografijama uz luckaste Cecine komentare.

Ovo je priča o najboljoj rukometašici sveta svih vremena, o majci troje dece, supruzi i baki – o jednoj velikoj ženi, kaže autorka knjige o Ceci Kitić.

You may also like