Sremska MitrovicaPrema najavama iz resorne Gradske uprave, a u saradnji sa nevladinom organizacijom Novosadski Humanitarni Centar i Centrom za socijalni rad “Sava”, novim projektom u oblasti Socijalne zaštite i Socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima omogućiće se smeštaj za još 59 porodica, izbeglice, interno raseljena i lokalno socijalno-ugroženo stanovništvo.

Sremska Mitrovica je, pored Beograda, Vranja, Kragujevca i Valjeva, jedan od gradova gde se sprovodi ovaj projekat. Tim Novosadskog Humanitarnog Centra u oktobru ove godine izvršio je istraživanje, nakon kojeg je stečen uvid u mogućnosti izgradnje još jedne zgrada za stanovanje ugroženih lica.

Prema rečima člana istraživačkog tima Milana Kuricića, na ovaj način će se unaprediti i nivo i način života korisnika, a pomoću donatorskih konferencija napraviće se nove zgrade.

„Pokušaćemo da zbrinemo ovih 59 porodica, kako bi sve ugrožene porodice imale svoju sigurnost. Grad Sremska Mitrovica pružio nam je maksimalnu podršku, što logističku, što pravnu, kao i sve institucije koje su učestvovale u ovom istraživanju. Uz pomoć Centra za socijalni rad, Direkcije za izgradnju grada, Gradske uprave za socijalnu politiku i samih korisnika koji su već stambeno obezbeđeni, upoznali smo se sa načinom života ovih ljudi“, rekao je Kurucić.

You may also like