Sremska Mitrovica – U Mačvanskoj Mitrovici danas je svečano otvorena zdravstvena amulanta koja je u prethodnom periodu kompletno rekonstuisana.

Kompletna rekostrukcija ambulante počela je prošle jeseni zamenom krova nakon čega su usledili radovi na zameni elektroinstalacije, kanalizacije, grejanja i izolacije, kao i unutrašnje opremanje.

Neophodna novčana sredstva za ovu rekonstrukciju u visini od oko 6 miliona dinara izdvojila je Gradska uprava za zdravstvo.

Siniša Radovanović, lekar opšte prakse rekao je da su njegovi radni počeci vezani za ovu ambulantu, i da od tada pa do danas, bez obzira na ranija renoviranja, ambulanta sada izgleda najbolje, ne samo zato što je promenjen spoljašnji izgled ambulante nego je promenjen i unutrašnji, gde se težilo da novi prostor bude što funkcionalniji, počevši od ulaza preko čekaonice pa sve do ordinacija.

Radmila Čonić, članica Saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica izrazila je  veliku čast i zadovoljstvo što je danas otvorena renovirana ambulanta u njenoj mesnoj zajednici i rekla da je rekonstrukcija ambulante značajna na meštane ovog mačvansko sela jer će doprineti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

Predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica,  Aleksandar Pordanović, prilikom otvaranja rekonstruisane zdravstvene ambulante je rekao da ova ambulanta sada izgleda zaista fantastično, i da je ovom rekonstrukciom potpuno promenjena primarna zdravstvena zaštita, ali i  značajno poboljšani uslovi života stanovnika Mačvanske Mitrovice kao i zaposlenih u ovoj ambulanti.

 

You may also like