Na gradskom trgu obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe droga

Sremska Mitrovica – Na gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici, danas je obeležen „Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama“.

Podršku ovoj borbi, u Sremskoj Mitrovici dali su Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje, Kancelarija za Mlade, i Crveni krst Sremska Mitrovica.

Vesna Žambok, glavna sestra Doma zdravlja Sremska Mitovica, povodom obeležavanja ovog dana u našem gradu, rekla je: „Dom zdravlja ima zadovoljstvo, a i u svojoj tradiciji on poštuje 26. Jun, a to je dan koji se bori protiv zloupotreba droga.  Slogan je „Globala akcija za zravo okruženje“, a prošlogodišnji slogan je bio „Tvoje ne menja sve“, i u ime ta dva slogana mi danas organizujemo akciju da se maldim ljudima, koji se kreću ovim trgom, podeli zdravstveno vaspitni materijal, da pričamo sa njima, da pomognemo da se to njihovo „Ne“ učvrsti u njima, jer mnogo je iskušenja, nude im se nažalost razne supstance, ali mi upravo dajemo svoj doprinos toj jednoj borbi i jačanju njihovog integriteta u smislu reči „Ne““.

Koordinator Kancelarije za mlade, Milorad Popadić, rekao je da mladi iz Kancelarije za mlade koriste svaku priliku da mladim ljudima u našem gradu ukažu koliki je značaj prevencije od narkomanije, i koliko je u stvari narkomanije štetna za mlade ljude. „Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama“  jeste ustvari povod, da Kancelarija za mlade ukaže svim mladima da želi da se bori protiv narkomanije. I u narednim akcijama Kancelarija za mlade sugerisaće da zdrav način, kao i zdravi stilovi života treba u svakom momentu da potisnu narkomaniju, i da svi zajedno utiču da mladi što manje koristi drogu.

 

 

You May Also Like