Sremska Mitrovica – Pravilnici o novom načinu sticanja vozačke dozvole uskoro stupaju na snagu. Ko počne obuku pre tog datuma, ima rok da je završi do 25. januara, a polaže kad hoće, kažu u autoškolama.

Pravilnici koji regulišu kako će se ubuduće sticati vozačka dozvola stupiće na snagu 25. oktobra. Buduće vozače očekuje, tvrde nadležni, bolja i savremenija obuka.

Oni koji započnu obuku do 25. oktobra, a ne završe je, imaju rok od tri meseca da je okončaju. Dakle, do 25. januara 2013. Ako je ne završe, poništava im se obuka.

Kandidati sada žure da polože bar teoretski deo ispita do 25. oktobra, jer bi tada bili oslobođeni polaganja ispita iz prve pomoći, što će predstavljati značajnu uštedu.

Auto-škole će dobiti godinu dana da se usklade sa novim propisima. Učionice, na primer, moraju da budu opremljene kompjuterima, a svi časovi, ukupno njih 40, biće snimani. Traži se i izgradnja velikih poligona.

Auto-škole će morati da nabave moderne automobile, autobuse, kamione, motocikle.

Procena je da će bar polovina auto-škola morati da stavi katanac u bravu, jer, iako je zakon predvideo da škola može da radi i sa samo tri licencirana instruktora, to neće biti ekonomski isplativo i preživeće samo najveći.

 

You may also like