„Izglasali za bebe“

Sremska Mitrovica – Vlada Srbije usvojiće u narednih desetak dana izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojima će biti omogućeno ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe i uputiće ga republičkom parlamentu na usvajanje, najavio je danas premijer Srbije Mirko Cvetković, a prenele agencije.

Cvetković je, na sastanku sa inicijatorima akcije za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na opremu i hranu za bebe, rekao da će predlogom za izmene zakona, da bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, biti omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije, premijer Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, koji je takođe prisustvovao sastanku, istakli su da podržavaju akciju „Glasaj za bebe“, kao i da su u poslednjih nekoliko meseci na tu temu razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Akcija prikupljanja potpisa u Sremskoj Mitrovic trajala je tri dana, tokom kojih je prikupljeno preko 1000 potpisa. U našem gradu, ovu akciju podržala je Gradska uprava za predškolsko obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i omladinu i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like