Sremska Mitrovica – Mesna zajednica „Matije Huđi“ i ove godine izdvojila je određena sredstva za donaciju predskolskoj ustanovi koja se nalazi na teritoriji njihove mesne zajednice. Mališani koji većinu svog dana provodu u objektu „Bubamara“ danas su imali razloga za pesmu i igru jer je u njihovo zabavište stigla nova oprema za igru.

Miroslav Kendrišić, predsednik saveta Mesna zajednice „Matije Huđi“ kaže da savet ove mesne zajednice svake godine tradicionalno dodeljuje poklone školama i predškolskim ustanovama koje se nalaze na teritoriji ove mesne zajednice. Ove godine donacija je pripala objektu „Bubamara“, koja se sastoji iz tobogana i dečijih mobilnih igraonica, a sve u cilju poboljšanja uslova boravka dece u ovoj ustanovi.

Srđan Kozlina, zamenik gradonačelnika Grada Sremska Mitrovica, ovom priliko je rekao da su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica u potpunosti obezveđena sredstva za funkcionisanje svih mesnih zajednica na teritoriji grada. Savet Mesne zajednice Matije Hudji doneo je odluku da pomogne vrtiću, ljudima kojima je pomoć trenutno neophodna, a sigurno je da će ova skromna donacija doprineti da deca sa teritorije Mesne zajednice Matije Huđi imaju bolje mogućnosti za svakodnevni boravak.

You may also like