Sremska Mitrovica – Potrošači i korisnici prirodnog gasa, u kategoriji domaćinstva, već od decembra mogu da plaćaju gas na rate, i to bez kamate, podsećaju iz mitrovačkog “Srem-gasa”.

Odloženo plaćanje za potrošnju prirodnog gasa odnosi se na račune za decembar, januar i februar, kada će se prvi deo računa, od 65 odsto, plaćati do 17. u mesecu, dok će se drugi deo, od 35 odsto, plaćati tek za šest meseci, bez kamate.

Prema rečima direktora mitrovačkog JP „Srem-gas” Vladimira Sanadera, ovo preduzeće angažovalo je sve unutrašnje rezerve i kapacitete kako bi se izašlo u susret potrošačima.

„S obzirom na krizni period i na to da su kupci navikli na jedan režim plaćanja, odluka JP “Srbijagas” o ukidanju odloženog plaćanja izazvala je loše reakcije“, kaže direktor Sanader.

Kako je dodao direktor “Srem-gasa”, tokom naredna tri meseca računi i potrošnja su najveći, pa je iz tih razloga JP “Srem-gas” odlučilo da svojim potrošačima omogući da i u narednom periodu na lakši način izmiruju svoje obaveze.

Nakon odluke JP “Srbijagas” da se ukida odloženo plaćanje od 37,5 odsto od ukupnog računa za isporučeni prirodni gas, mitrovačko JP „Srem–gas“ bilo je primorano da obustavi reprogram odloženog plaćanja na šest meseci.

Korisnici gasa ipak neće morati svoje račune da izmiruju u celosti, nego će, uz ove povoljne olakšice, na vreme obezbediti dovoljne količine prirodnog gasa i tako ispratiti još jednu grejnu sezonu.

 

 

You may also like