Fruška Gora zahvaćena požarima

Sremska Mitrovica – U Nacionalnom parku Fruška gora, tokom jučerašnjeg dana buknula su još dva požara koja su brzom intervencijom vatrogasne ekipe iz Novog Sada i zaposlenih u tom nacionalnom parku lokalizovani.

U poslednjih 48 sati izbilo je devet požara koji su tokom noći ugašeni, a na terenu se nalaze i inspektori Uprave za vanredne situacije Novi Sad koji treba da utvrde uzroke požara.

Zahvaljujući obaveštavanju nadzornika Nacionalnog parka, kao i brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa iz Novog Sada i Sremske Mitrovice, požar na Andrevlju zahvatio je površinu od 10 hektara, ali je šteta mogla da bude daleko veća.

Milan Radojčić rukovodilac službe nadzora NP Fruška gora ističe da su nakon noćašnjeg požara na teren izašli i inspektori Uprave za vanredne situacije, koji treba da utvrde činjenično stanje.

Iz Nacionalnog parka apeluju na građane da ne pale vatru i da ne prave roštilj na mestima koja nisu za to predviđena, jer za svako neodgovorno i nesavesno ponašanje pojedinaca prema prirodi, predviđene su oštre kazne.

You May Also Like