Radnički(SM) -Borac(NS) 2:1

Sremska Mitrovica – Hesna – Gledalaca 200. Sudija: Kantar Dalibor iz Bačke Palanke. Strelci: Prokić u 35. i 50. minuti iz jedanajsterca za Radnički, a Đaković u 40. minuti za Borac. Žuti kartoni: Gačić(Radnički), Ninkov i Gostojić(Borac). Crveni karton Ninkov u 70. minuti(drugi žuti) iz Borca.

RADNIČKI: Šivoljicki 8, Stević 7(Cvijetić-), Pavlović 7, Bosančić 7, Radovanović 8, Ninković 8, Ristić 8, Đurđević 8, Gačić7(Živanović 8), Skorupan8(Manev-), Prokić 8.5,

BORAC: Romić 6, Žakula 6, Ikonić 6, Ninkov 5, Paprić 6, Maksimović 6(Veselinović 6), Gostojić 7, Dobrinjac 6, Tomljanović 7, Kukolj 6(Vujadinović 6), Đaković 7

Igrač utakmice Prokić Aleksandar, ocena 8.5

Mitrovački Radnički jesenji šampion Vojvođanske lige-Zapad, sigurnom i lepršavom igrom, zabeležio je prvu prolećnu pobedu i tako nastavio pobedonosni put ka tituli prvaka. Ekipa Borca, pružila je žestok otpor lideru na tabeli, ali raspoložena eklpa iz Hesne, bila je bolje u svim elementima igre. Tako su fudbaleri Radničkog, osvojili tri dragocena boda, izuzetno značajna za dalji nastavak borbi za šampionsku titulu.

Hesnerci su krenuli silovito od samog početka utakmice. Prve velike šanse domaći su imali u 20. i 25. minuti. Đurđević a zatim i Bosančić su propustili izgledne prilike za gol. U 35. minuti u sliovitom prodoru ka golu Borca, srušen je Skorupan. Slobodan udarac sa 25 metara, majstorski izvodi kapiten Prokić i lopta je u mreži Borca.

Novosađani uzvraćaju i posle izvanrednog centaršuta Paprića, Đaković postiže efektan gol glavom u 40. minuti.

U drugom poluvremenu Radnički je preuzeo potpunu kontrolu igre. Ređale su se uigrane akcije i gol Novosađana visio je u vazduhu. U 50. minuti Prokić odlično upošljava Đurđevića, koji silovito ulazi u šesnajsterac gostiju. Sa leđa, ruše ga odbranbeni igrači Borca i opravdano dosuđen jedanajsterac. Siguran realizatior bio je Prokić. U 90. munuti utakmice Prokiće je imao šansu da poveća pobedu Radničkog, ali odličan šut je odbranio golman Romić.

You May Also Like