Edukacija: Pisanje CV-a

Sremska Mitrovica – Udruženje gradjana „Solidarnost“ pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, organizovao je seminar sa ciljem da se srednjoškolci edukuju kako da napišu CV.

Realizacija ovog projekta se odvija u tri etape, prva etapa je upoznavanje sa percepcijom projekta,  kako bi srednjoškolci što lakše shvatili šta da napišu o potrebama svog zaposlenja. Druga etapa je sama izrada projekta, a treći etapa je predavanje CV-a u organizacije koje traže mladu radnu snagu.

Ovaj projekat namenjem je srednjoškolcima, učenicima trećih i četvrtih razreda.

Slađana Mirčeta predsednica Udruženja građana „Solidarnost“  rekla je da im je bitno što ih je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, i da će kroz realizaciju ovog projekta pomoći mladima da što bolje predstave sebe poslodavcima.

Milorad Popadić, koordinator Kancelarije za mlade grada Sremska Mitrovice rekao je da je jako bitno da pored Kancelarije za mlade,  u Sresmkoj Mitrovici postoje organizacije koje imaju opštu svest i obavezu da rade sa mladima.

„Organizacija „Solidarnost“ ovim projektom pokazuje da želi da radi sa mladima, da kao i Kancelarija za mlade žele da mladi znaju i nauče više, i da nauče neke stvari koje ne mogu da nauče u školi. Pisanje CV-a, biografije, propratnog pisma je nešto što bio svako trebao da zna, i mislim da će ovaj projekat puno doprineti informisanosti i obrazovanju mladih u našem gradu“, dodao je Popadić.

You May Also Like