Sremska Mitrovica – Regionalna razvojna agencija “Srem”, uz podršku Grada Sremska Mitrovica, realizovala je prvu trodnevnu obuku za početnike u biznisu i mlade buduće preduzetnike.

Cilj održavanja obuke je obezbeđivanje višeg nivoa znanja mladih preduzetnika i početnika u biznisu. Trodnevnoj obuci prisustvuju učenici Srednje ekonomske škole “9. maj”, koji po planu i programu imaju predmet preduzetništvo.

“Ostvarena je saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, a akcenat stavljamo na aktuelni privredni trenutak, kako bi ljudi došli do posla, tako što će sagledati sve aspekte i redosled taktičkih poteza, kao i „zlatna“ pravila i putokaze za uspešno pokretanje sopstvenog biznisa” , rekla je Tanja Mijajlović, predavač i stručni saradnik za sektor MSP u Regionalnoj razvojnoj agenciji “Srem” sa predstavništvom u Rumi.

Po završenoj obuci polaznici će dobiti sertifikat koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i ostalih državnih institucija koje podstiču samozapošljavanje i otpočinjanje biznisa.

“Ovo je dobra prilika za uzimanje Start up kredita u NSZ, jer ovaj kredit omogućava da što brže razvijete sopstveni biznis, a da pri tom ne izgubite ništa. U današnje vreme teško je naći dobar posao, a ovakve obuke su upravo jedan od načina da smanjimo nezaposlenost i usmerimo mlade ljude na pravi put”, dodala je Tanja Mijajlović.

 

 

You may also like