U četvrtak, 5. maja 2011. godine, 11.00 časova, u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, održaće se završna javna rasprava povodom Radne verzije strateškog dokumenata „Master plan održivog razvoja Fruške gore od 2012. do 2022. godine“.
Skup će otvoriti predsednik Radne grupe i predsednik Vlade AP Vojvodine Dr Bojan Pajtić, a uvodničari su Prof. dr Dragoslav Petrović, zamenik predsednika Radne grupe i Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Prof. dr Radovan Pejanović, koordinator projekta i Dr Biljana Panjković, Prof. dr Lazar Lazić, Prof. dr Saša Orlović, koordinatori pojedinih oblasti i Dobrivoje Antonić, direktor JPNPFG.
Na osnovu Zakona o utvrđivanju nadležnosti APV („Sl. glasnik RS“ broj 99/2009), kompleks Nacionalnog parka Fruška gora je sa svim pravima i obavezama prenet na upravljanje AP Vojvodini.
Vlada AP Vojvodine donela je Odluku za izradu strateškog dokumenta „Master plan održivog razvoja Fruške gore od 2012. do 2022. godine“ i formirala Radnu grupu za praćenje njegove izrade.
U izradi „Master plana“ učestvovalo je preko 40 eksperata iz svih oblasti društvenih i privrednih delatnosti vezanih za perspektivu održivog razvoja Nacionalnog parka Fruške gore i njegove šire okoline – zaštitne zone. Radna grupa, na čijem čelu je predsednik Vlade AP Vojvodine Dr Bojan Pajtić, je na svojoj 4. sednici, održanoj 24.03.2011. godine, usvojila Radnu verziju „MASTER PLANA ODRŽIVOG RAZVOJA FRUŠKE GORE OD 2012. DO 2022. GODINE“ i uputila ga na javnu raspravu koja se završava ovim skupom u Skupštini AP Vojvodine.

You may also like