Vojvodina – Vlada Srbije danas je usvojila predlog da Vojvodina osnuje predstavništvo u Briselu. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozdravio je danas odluku Vlade Srbije da podrži preporuku da se u Briselu otvori kancelarija Vojvodine.

„Nama je to predstavništvo izuzetno značajno zbog toga što je važno da stvorimo institucionalni i kadrovski kapacitet da u trenutku kada Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji što više sredstava iz evropskih fondova dobijemo za dalji razvoj privrede u Pokrajini, za razvoj infrastrukture, zdravstva i obrazovanja“, naveo je Pajtić u izjavi za javnost.

Najavio je da će se sledeće nedelje predstavnici Fonda za evropske poslove Vojvodine dogovoriti sa predstavnicima Misije Srbije u Briselu o tome šta je potrebno dalje učiniti. Pajtić je kazao da će Vojvodinu u Briselu predstavljati „najstručniji i najprofesionalniji ljudi“, koji će, pored znanja engleskog jezika i završenog fakulteta, morati da imaju i diplomatsko iskustvo ili završenu Diplomatsku akademiju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Vlade Srbije kojom se podržava otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu i ocenio da se tako cela Srbija pribl Potpredsednica Skupštine Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izrazila je zadovoljstvo povodom današnje odluke Vlade Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije Vojvodine u Briselu.

You may also like