Ministartvo poljoprivrede Srbije saopštilo je juče da je sa tržišta je do sada povučeno 2.643 litara rakije koja je opasna za zdravlje.

Ministartvo je ponovo pozvalo građane da ne konzumiraju proizvode kompanije „Scaid“ iz Subotice i to šljivovicu – prepečenicu u pakovanju od pola litre, jačine 50 stepeni u plasticnim bocama. „Takođe apelujemo i na trgovce da navedene rakije pod hitno isključe iz svog prometa i uklone ih iz objekata“, navode u obaveštenju.

Kako navode u ministarstvu, do sada je kontrolisano 70 objekata i to proizvođača, veletrgovina i trgovina u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Čačku, Kraljevu, Aleksandrovcu, Kruševcu, Zaječaru, Nišu, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu.

Policija uhapsila Sinišu Rančića, tehnologa u preduzeću „Skajd“ i Maneta Krgu, magacionera i rukovodioca proizvodnje u istom preduzeću, saopštio je MUP.
Oni su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokim procentom metil alkohola od čega su preminule tri osobe.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji osnovnog suda u Somboru.

U saopštenju MUP-a se dodaje da će zbog iste sumnje biti podneta i krivična prijava protiv Miroslava Milovanovića iz Subotice, vlasnika i direktora preduzeća „Skajd“ koji se nalazi u bekstvu.

You may also like