Sremska Mitrovica – Svetskog dan voda koji se obeležava u utorak 22. marta, u Sremskoj Mitrovici ovaj dan obeležava i JKP „Vodovod“.U ovom preduzeću danas su „otvorili vrata“ vodovoda za decu osnovnoškolskog uzrasta.
Deca osnovnih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica obišli su izvorište, postrojenja za preradu vode i laboratorije u kojima se vrši analiza vode. Tokom obilaska, učenici su videli odakle i kako dobijamo vodu i kolika je važnost zaštite vode.
U cilju pridavanja važnosti predstojećeg dana učenicima su predstavnici Vodovoda predočili da u mnogim delovima sveta nema pijaće vode, dok kod nas još situacija nije alarmantna, ali svakako aktivno treba da se bavimo zaštitom vode i očuvanjem životne sredine da bi to tako i ostalo.
Vesna Vladisavljević tehnički direktor Vodovoda, tokom obilaska napomenula je i da je kvalitet vode prioritet preduzeću JKP Vodovod, i da fizicko-hemijske i bakteriološke analize pokazuju da je voda ispravna i samim tim ipunjava normative kvaliteta vode za piće.

Sutra 22.marta u 9.30 sati predstavnici JKP Vodovod prisustvovaće času u Srednjoj Prehrambeno-šumarsko-hemijskoj školi na kojem će biti prikazan film PUT VODE. Reč je o 10-minutnom materijalu snimljenom na lokacijama mitrovačkog Vodovoda koji govori o značaju vode u životnim procesima i tehnološkom postupku prerade koji je potreban kako bi se dobila zdravastveno ispravna voda za piće.

You may also like