Sremska Mitrovica – Sremske opštine uspešno su se predstavile na Novosadskom sajmu investicija Inevstekspo.

Ovo je prilika da opštine predstave svoje programe i potencijale u cilju privlačenja stranog i domaćeg kapitala. Od svih stranih investicija u Srbiji, 45 odsto je u Vojvodini, gde su u protekle 4 godine uložena značajna sredstva, a najviše u infrastrukturu,istakao je prilikom otvaranja sajma predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić i dodao: „Ovakva vrsta sajmova je važna zbog toga što će opštine naći investitore koji će doći na njihovo područje, što će opštine zajednički realizovati evropske i projekte u oblasti infrastrukture i privrede“.

Sremska Mitrovica se predstavlja sa tri projekta: kompletno uređenom infrastrukturom, opremljenim radnim zonama i regionalnom deponijom. Srđan Kozlina, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice kaže : „Želimo da učinimo sve što je u našoj moći da obezbedimo dolazak domaćih i stranih investitora, a sigurno da je to od značaja za naše građane, jer tako ćemo razrešiti mnoga pitanja u našem gradu“.

Opština Šid predstavlja radnu zonu i skoriju gasifikaciju, ove godine pod sloganom „Šid-šansa, investicija, dobit“. „Ja se nadam da u 2012-oj godini Šid u potpuno drugačijem svetlu dočekuje ne samo nove investicije, nego razvija i postojeće“, napominje Nataša Cvjetković, predsednica opštine Šid. Ruma svoju šansu vidi u zonama Istok, Jug dva i Rumska petlja, povoljnom položaju, a od skoro i u podsticajima za novo radno mesto u iznosu od 4 do 10.000 evra. Goran Vuković, predsednik opštine Ruma je ovom prilikom rekao da je novina što je Ruma ušla u red opština sa maksimalnim podsticajnim sredstvima od strane SIEPE, što je izazvalo pažnju investitora.

Pećinačka opština nastavlja promociju raspoloživih lokacija u radnim zonama, posebno u Šimanovcima uz autoput, gde uspešno posluje oko 40 privrednika. „Naša najveća preporuka su investitori koji već postoje u opštini Pećinci i koji već 4-5 godina uspešno posluju kod nas“, rekao je Radivoj Milošević, direktor Agencije za ekonomski razvoj Pećinci. Posebno su predstavljene i lokalne samouprave koje imaju setifikat NALED-a kao opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Stara Pazova se tako promovisala u okviru NALED-ovog štanda. Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova, smatra da je to veoma značajno i dodaje: „Kod nas u Staroj Pazovi se to već i osetilo na nekim investicijama nakon dobijanja sertifikata, ali i tokom samog postupka sertifikacije“. Sajam Ivestekspo će trajati do 27.oktobra, gde se osim sve većeg broja opština, predstavljaju i Pokrajinski sekretarijati za privredu i energetiku, kao i razvojna banka Vojvodine, VIP fon, i drugi činioci koji treba da utiču na poboljšanje poslovne klime u Vojvodini, tako i u Sremu.

You may also like