Sledeće nedelje stižu vakcine

Sremska Mitrovica – Tokom iduce nedelje pocece besplatna vakcinacija protiv sezonskog gripa gradana Srema.

Preko 10.300 vakcina isporuceno je Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovice, što je za 800 doza više nego prošle godine i odmah je pocela distribucija Domovima zdravlja. Najviše doza oko 2,5 hiljade dobice mitrovacki i rumski, potom slede domovi zdravlja u Šidu, Staroj Pazovi, Pecincima i Indiji, izjavila je dr Jasmina Jandric-Kocic, specijalista epidemiologije.

„Važno je sa vakcinacijom poceti na vreme, najbolje u oktobru i novembru kako bi organizam stekao imunitet za predstojecu epidemiju“, kaže dr Jasmina Jandric-Kocic, specijalista epidemiologije u sremskomitrovackom Zavodu za javno zdravlje.

„Na osnovu dosadašnjeg iskustva možemo ocekivati da ce tokom sledece nedelje poceti vakcinacija stanovništa. Zaintersovani treba da se jave svom izabranom lekaru koji ce ih dalje o svemu obavestiti. Vakcinu treba da prime sva lica starija od 6 meseci sa hronicnim oboljenjem srca, pluca i bubrega, jetre, gojazni, dijabeticari i drugi hronicni bolesnici. Vakcina se posebno preporucuje zdravstevnim radnicima, licima straijim od 65 godina, kao i onima koji žive u kolektivima, popur starckih domova, izbeglickih centara i dr“, naglašava dr Jandric Kocic.

You May Also Like