Sremska Mitrovica – Povodom „Svetskog dana naše planete“ danas, 26. marta, u 20.30 časova, ljudi širom sveta će isključiti svetla na jedan sat, da bi pokazali kako, radeći zajedno, može da se napravi pomak u borbi protiv klimatskih promena.
Sremska Mitrovica već drugu godinu za redom obeležava akciju Sat za našu planetu, ove godine u organizaciji Kancelarije za mlade , Ekoloskog kluba grada Sremska Mitrovica i Omladinskog kluba grada. U 20:30 gase se svetla na gradskom trgu sa ciljem da se tokom jednog sata kada će se isključiti električna energija, pomogne da se energija štedi, racionalno koristi i da se time smanje negativni efekti klimatskih promena. Svi koji dodju na gradski trg kako bi obeležili akciju moći će da posmatraju zvezde iz teleskopa I uživaju u zvucima gitare.
Akcija Sat za našu planetu započeta je 2007. godine u Sidneju, u Australiji, kada je 2,2 miliona domaćinstava i preduzeća isključilo svetlo na jedan sat. Već 2009. godine, ovaj događaj se pretvorio u svetski pokret, sa milion učesnika iz 92 zemlje.
Isključi svetlo na 60 minuta.

You may also like